background
Welkom bij bierlokaal café de Koffer
background
Over ons

Bierlokaal Café de Koffer is een gezellig biercafé waar je je snel thuis zult voelen. We hebben een gevarieerd publiek, waaronder trouwe stamgasten, (internationale) studenten, buurtbewoners en bierliefhebbers.

Sinds 2010 is Café de Koffer trots lid van de Alliantie van BierTapperijen. De ABT is een vereniging van gespecialiseerde cafés op het gebied van speciaalbier. Al sinds 1986 wil de ABT de kennis, kwaliteit en kunde van het schenken van speciaalbieren een grotere bekendheid geven en op een hoger niveau brengen.

background
Onze bieren

We hebben ongeveer 330 bieren op fles. Hiervan staan zo'n 270 bieren vast op de kaart en de rest wisselt vaak. We hebben veel Nederlandse, Belgische, Engelse, Schotse en Amerikaanse bieren, maar regelmatig ook bijvoorbeeld Italiaanse, Spaanse en Scandinavische.

Verder hebben we 12 bieren van het fust, waarvan acht wisselkranen. Uit één van deze wisselkranen stroomt altijd een bier van één van de beste Belgische brouwerijen, Brasserie Dupont. Van onze vaste kranen kun je genieten van Lindeboom Pilsener, Jever Pilsener, Weihenstephaner Weizen en BrewDog Punk IPA.

Bekijk de vaste kaart
Wisselkaart

background
Ons team
Ons team

We hebben een gezellig team vol enthousiaste bierdeskundigen, waaronder sinds 2014 een Biersommelier.

Bier van de maand
Bier van de maand

Elke maand hebben we een Bier van de Maand op fles en op tap. Deze maand is dat Baldur van brouwerij Walhalla craftbeer

Untappd
Untappd

Laatste checkin op Untappd
Jens L. dronk een Barbarian Fishing V3.
4 van 5 sterren

background
background
Laatste nieuws
23/05/2019

Wederom twee nieuwe tapbieren. Het heerlijk zomerse, friszure Bière de Saison (4,3%) van The Kernel Brewery en, wie wat bewaart die heeft wat, Mommeriete Bierbrouwerij en Nipke Swampy Wood Smoked Porter (5,8%). Proost! #craftbeer #groningen #terras #sour #smokedporter

22/05/2019

Sinds gisteravond nieuw op de tap: Brewdog Mangopolis. Een kurkdroge, sauvignonachtige Brut IPA (6%) met mango. Proost! #terrasbier #craftbeer #ipa #groningen #brewdog #dogdealer

21/05/2019

Gisteren leerden we alles over reanimeren en stabiele zijligging tijdens een nuttige cursus bedrijfshulpverlening. Rob speelt hier zeer overtuigend slachtoffer. Benieuwd wie volgende week slachtoffer mag zijn als we brandblussen gaan trainen :) #bhv #reanimatie #kissoflife #bedanktvriendenvan #croissanteriepigalle #groningen

04/05/2019

De wissels van deze maand staan weer paraat en het is ook nog eens heerlijk kroegweer. Tot zo? Proost!

03/05/2019

Hm, niet precies wat we verwacht hadden voor deze tijd van het jaar... Omdat we er van overtuigd zijn dat het de rest van de vrijdagen de komende maanden topterrasweer wordt, zijn we vanaf vandaag op vrijdag ook al om 14.00 open. Tot zo, proost op het weekend!

19/04/2019

Even klaar met die drukte in de binnenstad? Ons terrasje staat er klaar voor! Tot zo, proost op het paasweekend!

« 3 of 3 »
background
Borrels

De Koffer is een hele gezellige locatie voor feestjes, zoals afstudeer- en promotieborrels, bedrijfsfeestjes en natuurlijk ook om je verjaardag te vieren! Je bent hiervoor elke dag van de week welkom, maar op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond houden we een maximum aan van 30 personen, zodat er ook nog ruimte overblijft voor onze andere gasten.

Ook is het mogelijk om bij ons een bierproeverij te organiseren. Leuk voor een team- of bedrijfsuitje, vrijgezellendag of gewoon met een groep vrienden. Tijdens deze proeverij proef je, onder begeleiding van één van onze bierkenners, zes bieren in proefglazen van 15 cl. Daarnaast serveren we er warme en koude hapjes bij. De kosten van deze algemene bierproeverij zijn €18,75 per persoon.

Ook kunnen we natuurlijk een proeverij op maat samenstellen als je bijvoorbeeld een bepaald thema of bierland in gedachten hebt. Wil je meer informatie over de mogelijkheden om een feestje of een proeverij te organiseren, neem dan contact met ons op.