19 maart 2020

Horeca zoekt creatief naar oplossingen in coronacrisis: café is nu webshop

De horeca is naarstig op zoek naar manieren om de periode van sluiting door het coronavirus door te komen.

Café De Koffer in de Stad opent maandagmiddag een webshop. Klanten kunnen in de shop artikelen bestellen die ze normaal in De Koffer zouden bestellen.

Contact met klant

,,We hopen zo het contact met de klant een beetje overeind te houden’’, zegt Marjolein Smit. ,,Alles wat je in de zaak kun krijgen, kun je nu thuis bestellen, dat gaat van flesjes bier, tot hapjes en bierviltjes.’’

Smit en haar collega’s hebben het hele weekeinde doorgewerkt om de webshop maandagmiddag. ,,Nadat in België het besluit viel om cafés en restaurants te sluiten, zagen we wel aankomen dat dit in Nederland ook zou gebeuren’’, aldus Smit.

,,We hopen zo ook te bereiken dat onze eigen mensen nog wat uren kunnen maken.’’

Eerste bestellingen

Nadat Smit maandag via Instagram bekend maakte dat er een webshop zou komen, druppelden direct de eerste bestellingen binnen. ,,Dit is een vreselijke crisis, hopelijk geven we er zo nog een klein beetje een vrolijke draai aan.’’

Zeer creatief

Hans Singelenberg van Koninklijke Horeca Nederland zegt dat veel ondernemers zeer creatief op zoek zijn naar oplossingen. ,,Het is misschien een manier om de enorme klap die de horeca deze periode krijgt, te verzachten.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De bezorgtijden zijn aangepast. Bestel je (in de stad) voor 16.00, dan bezorgen we voor 17.00 uur.